Kulturna šola

Naša šola si je na osnovi kulturnega delovanja v preteklih štirih letih v juniju 2019 ponovno pridobila laskavi naziv »Kulturna šola«.

Leta 2007 smo, kot edina šola v Sloveniji, postali Šola odličnosti na področju varovanja kulturne dediščine. Leta 2009 smo si za 4 leta pridobili naziv Kulturne šole, letos pa smo ta laskavi naziv spet pridobili za naslednja 4 leta (2019–2024).

Za tem nazivom se skriva ogromno dela, znanja, ljubezni in privrženosti – ne zgolj učiteljev, temveč tudi naših učencev, ki željno sprejemajo znanja od svojih mentorjev. Na naši šoli so žive skoraj vse kulturne dejavnosti, seveda pa smo pri nekaterih močnejši in prodornejši. Zelo močni, tudi na mednarodnem nivoju, smo v umetnosti in oblikovanju v povezavi z naravo. Udeležujemo se številnih likovnih natečajev po vsem svetu, pripravljamo odmevne razstave v šoli in v kraju, vsako leto prirejamo gledališki festival, naši plesalci se redno uvrščajo v sam vrh slovenske šolske plesne scene, na vsaki prireditvi nas razveseljujejo številni nadarjeni glasbeniki, snemamo videe, izdajamo svoj časopis, snemamo radijske oddaje in se zavzeto ukvarjamo z varovanjem kulturne dediščine.

Koordinatorica je Jana Prebil.

Accessibility