Kulturna šola

Naša šola si je na osnovi kulturnega delovanja v preteklih štirih letih v juniju 2019 ponovno pridobila laskavi naziv »Kulturna šola«.

Leta 2007 smo, kot edina šola v Sloveniji, postali Šola odličnosti na področju varovanja kulturne dediščine. Leta 2009 smo si za 4 leta pridobili naziv Kulturne šole, leta 2019 pa smo ta naziv spet pridobili za 4 leta (2019–2024).

Za tem nazivom se skriva ogromno dela, znanja, ljubezni in privrženosti – ne zgolj učiteljev, temveč tudi naših učencev, ki željno sprejemajo znanja od svojih mentorjev. Na naši šoli so žive skoraj vse kulturne dejavnosti, seveda pa smo pri nekaterih močnejši in prodornejši. Zelo močni, tudi na mednarodnem nivoju, smo v umetnosti in oblikovanju v povezavi z naravo. Udeležujemo se številnih likovnih natečajev po vsem svetu, pripravljamo odmevne razstave v šoli in v kraju, na dve leti  prirejamo gledališki festival, naši plesalci so vsako leto aktivni pri Šolskem plesnem festivalu, na vsaki prireditvi nas razveseljujejo številni nadarjeni glasbeniki, snemamo videe, izdajamo svoje časopise, snemamo radijske oddaje in se zavzeto ukvarjamo z varovanjem kulturne dediščine. Zelo uspešni smo tudi na lutkovnem področju, saj smo že s prvim javnim nastopom dosegli vidni uspeh. Naši pevci v otroškem pevskem zboru se uspešno predstavljajo na pevskih revijah.

Koordinatorica je Jana Prebil.

Accessibility