Foto pozdravi s srečanja Erasmus+ na Hrvaškem

  1. DAN, 16. 5. 2022

V nedeljo smo se vznemirjeni izpred šole odpravili novim dogodivščinam naproti.  Tokrat so na vrsti naši sosedje iz Hrvaške. V poznem popoldnevu smo prispeli na otok Krk, kjer nas je pozdravil vonj po morju.

V ponedeljek so nas do Srednje šole Hrvatski kralj Zvonimir pospremili štirje prijazni dijaki. Na šoli delujejo program gimnazija, ekonomski tehnik, vodo instalater, avtomehanik, kuhar, natakar in hotelirsko-turistični tehnik. Pozdravili sta nas ravnateljica ga. Đurđica Cvitkušić in hrvaška koordinatorka Ana Pasarić.

Vsaka partnerska šola se je posvetila postavitvi svoje stojnice in res smo se dobro odrezali. Predstavili smo se z medenimi piškoti, medenjaki in slovensko potico. Prav tako smo s sabo prinesli svojo prečudovito lutko čebelico. Poimenovali smo jo Sivka. Učiteljica Tanja Jerina se je potrudila nakvačkati lutko, gospa Tina Dolinar pa nam je priskočila na pomoč s prekrasnimi klekljanimi krili.

Sledil je klepet z novinarji lokalnega radia, prav tako smo poročali o dogodku v oddaji v živo na Krškem radiu OK.

Pred kosilom smo se države predstavile s promocijskim gradivom in predstavitvenimi videi. Sledilo je kosilo postreženo s strani dijakov gostinske smeri, ki so s pomočjo naše Erasmus+ skupine povadili svoje kuharske in natakarske spretnosti. Lahko samo rečemo – odlično 5.

Popoldne so se dijaki prelevili v turistične vodnike in nas popeljali po starem mestnem jedru. Sprehodili smo se med mešanico rimskih, benečanskih, Frankopanskih in Napoleonovih zgodovinskih ostankov.

V zadnjem delu popoldneva so se učenci preizkusili v ustvarjalni delavnici. Izdelali so vsak svojo odišavljeno sol. V učilnici in po šoli je dišalo kot v najboljši parfumeriji.

Za piko na i pa bazen in morje. Je še kaj lepšega za zaključek dneva?